Vår historia och Vision

Vår historia

Moraklocka är ett namn som ekar i den svenska historien. Den här klockan har en lång och fascinerande historia som går tillbaka till 1700-talet då den först tillverkades av lokala hantverkare. Tillverkningen började redan på 1740-talet som en golv- och väggklocka, och dessa klockor ansågs vara några av de finaste i världen.

 

Konkurrensen från billigare amerikanska och tyska klockor i mitten av 1800-talet bromsade dock Moraklockas produktion, och den försvann så småningom från marknaden. Det är synd att se en produkt med en så rik historia och kulturell betydelse försvinna från marknaden. Vi anser dock att detta inte borde vara slutet för Moraklocka och därför har vi beslutat att återuppliva Moraklockan som en armbandskocka. Vi anser att Moraklocka förtjänar att leva vidare, att återigen hyllas för det hantverk och den innovation som gjorde det till en så uppskattad del av den svenska kulturen.

 

Trots att det har gått mer än 170 år sedan produktionen avtog är Moraklocka fortfarande fast förankrad i det svenska folkets medvetande. Det är svårt att hitta en svensk som inte har hört talas om Moraklocka och dess rika historia. Moraklocka är en term som finns i de flesta svenska ordböcker. Detta är en spännande indikation på att Moraklocka bör fortsätta att leva vidare. Än idag betraktas Moraklocka som en värdefull ägodel och köps och säljs som antikviteter i Sverige. Detta visar hur tidlös Moraklocka är och hur den har stått sig genom tiderna. Dess arv har förts vidare från generation till generation och den fortsätter att vara en uppskattad del av det svenska arvet.

 

Den nya Moraklockan är en klocka som är designad med en vintagekänsla och den kommer garanterat att ta dig tillbaka i tiden och framkalla känslor av nostalgi. Den nya Moraklockan är en perfekt blandning av modern teknik och klassisk design, vilket gör den till ett unikt tillägg till din klocksamling och den har en klassisk design som påminner om gamla tiders vintageklockor. Från det eleganta visaren, timmarkören och läderarmbandet till den eleganta urtavlan har varje aspekt av den här klockan utformats med omsorg för att fånga essensen av vintagestilen. När du bär en Moraklocka bär du inte bara en klocka - du bär ett konstverk.

 

När lyx möter konst händer något verkligt magiskt. Det är en kombination som höjer sinnena och ger upphov till en ny nivå av uppskattning av både konst och lyx. Konst har förmågan att förvandla vår omgivning och väcka känslor inom oss, medan lyx talar om överflöd och överseende. Tillsammans skapar dessa två element en upplevelse som verkligen är oförglömlig. Moraklockan är en perfekt blandning av lyx och konst och det är svårt att inte vara entusiastisk över det.

 

Den nya Moraklockan ska bli ett verkligt konst- och lyxverk som ska öppna ett nytt blad i Sveriges och världens historia.

 

Vår vision

Vi på Moraklocka since 1740 AB har en vision om en värld där tidtagning överskrider sina funktionella rötter och strävar efter att omdefiniera själva essensen av vad det innebär att bära en klocka. I en värld där varje Moraklocka som armbandsklocka bär arvet från dess långa historia och framkallar en känsla av nostalgi, samtidigt som den tillgodoser våra kunders moderna livsstilsbehov. Vår vision är att fortsätta att tänja på gränserna för design och innovation, vilket gör våra klockor till ett tidlöst tillägg till varje samling.